Forskardrömmar

2021-01-25

Boken Forskardrömmar gläntar på dörren till universitetet och berättar om barn som sedan blev forskare till yrket. En del tyckte att det var roligt att gå i skolan, en del tyckte att det var tråkigt. Vissa växte upp i en universitetsstad, andra ute på landet eller där elektriciteten kom och gick. Lika olika som barnens intressen och förutsättningar, var deras vägar till forskningen.

Följ med genom 60 vackert illustrerade berättelser – alla med koppling till Sverige – om barn som senare i livet på olika sätt har bidragit till att föra forskningen framåt. I framtiden kanske det är du som gör det!

Bakom Forskardrömmar står Sveriges unga akademi, en vetenskapsakademi för ett urval av de främsta yngre forskarna inom alla fält. De hoppas att fler barn ska få upp ögonen för vetenskap och se att de kan vara framtidens forskare.

Från Institutionen för neurovetenskap finns bland andra Christian Benedict och Åsa Konradsson Geuken porträtterade i denna bok.

Klicka här för att läsa mer om boken på Sveriges unga akademi hemsida

Klicka här för att höra Gunnar Ödqvist läsa ur boken Forskardrömmar

”Man behöver inte vara ett geni för att bli forskare” (Inst för Geovetenskaper)