Utbildning inom neurovetenskap

Helena Ekbrink undervisar

Institutionen har omfattande åtaganden inom utbildning på grundläggande och avancerad nivå vid Vetenskapsområdet för medicin och farmaci.

På grundläggande nivå ansvarar institutionen för huvuddelen av utbildningen inom Logopedprogrammet och Fysioterapeutprogrammet. Inom Biomedicinprogrammet är institutionen medansvarig för kurserna Cellbiologi med biokemi, Molekylär vävnadsbiologi med immunologi och Medicinsk neurobiologi med farmakologi. Inom Läkarprogrammet ansvarar institutionen för blocken Kommunikation, nerver och psyke, Neural reglering och rörelse, Homeostas och intervention, samt för undervisning i ämnen Neurologi, Oftalmiatrik och Psykiatri. Institutionen är ansvarig för undervisningen i Fysiologi inom Receptarieprogrammet samt för ett stort antal Fristående kurser.

På avancerad nivå är institutionen ansvarig för Masterprogrammet i Biomedicin och medansvarig för Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk omvårdnad samt Masterprogrammet i folkhälsa.

Institutionen medverkar även i grundläggande utbildning inom Biologprogrammet vid Vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap.

 

Intresserad av logopedprogrammet?

Antagning till senare del av program

Är du intresserad av Logopedprogrammet? Om du har läst lingvistik, fonetik och/eller psykologi och har den särskilda behörighet som krävs för Logopedprogrammet kan du göra en ansökan till senare del av program. Läs mer här

Nyheter

Sök en kurs till Vårterminen 15!

2014-05-01

Läs om våra kurser i Uppsala universitets webbkatalog. Sista anmälningsdagen är 15 oktober!

Nya utbildningskatalogen HT 2014/VT 2015 är här!

2014-02-01

Läs om våra kurser i Uppsala universitets webbkatalog. Sista anmälningsdagen är 15 april!

Platser kvar på fristående kurser

2014-01-01

Institutionen för neurovetenskap har platser kvar på olika fristående kurser.

Gå till RSS

Länkar