Hjärnfondens delar ut rekordmånga forskningsbidrag

2019-06-17

Hjärnfonden har fattat beslut om att fördela 90 miljoner kronor som nya bidrag till svensk neuroforskning 2019. Flera forskare vid Uppsala universitet har också fått ett andra år till stöd för sin forskning från Hjärnfonden. Gäller Klas Kullander vid institutionen för neurovetenskap. Övriga mottagare är Stina Syvänen, Lars Lannfelt, Martin Ingelsson, Per Andrén och Åsa Mackenzie.

Nya mottagare av forskningsbidrag 2019 vid vår institution är Anna Punga, Christian Benedict, Finn Hallböök och Jonathan Cedernaes. Varma gratulationer till dessa och övriga mottagare vid universitetet: Anna Erlandsson, Niklas Dahl, Jan Dumanski, Tomas Furmark, Jens Carlsson och Joakim Bergström. Tvåårsbidrag har dessutom tilldelats Malin Lagerström, Ted Ebendal och Helgi Schiöth.