Gerd Holmström vid Inst för neurovetenskap får pris för patientnära forskning

2018-05-30

Regionstyrelsen delar årligen ut forskningspris för patientnära forskning. Tre priser á 10 000 kronor delas ut för insatser inom klinisk forskning som bidragit till betydelsefulla förbättringar i hälso- och sjukvården. I veckan utsågs pristagarna för 2017 forskningspris. En av dom är glädjande Gerd Holmström, professor och barnögonläkare i oftalmiatrik, som får priset för sin forskning som är inriktad på syn- och ögonfunktion hos för tidigt födda barn.

Övriga pristagare är:

Irina Alafuzoff, professor och överläkare i neuropatologi, får priset för sin forskning om hjärnans degenerativa förändringar som ses vid åldrandet och som  associeras med demenssjukdomar.

Martin Björck, professor och överläkare i kärlkirurgi, får priset för sin forskning som har varit viktig för den kliniska hanteringen av kärlkirurgiska patienter, i synnerhet de med pulsåderbråck.

Regionstyrelsen instiftade forskningspriset 2009.