Why use internal pages?

These pages exist to offer support and assistance to those working at the Department of Neuroscience.

Also, please read "frequently asked questions" to see who you can get help from for each type of problem.

Link to BMC's homepage with a lot of information about BMC and the activities that take place within it.

Helgi Schiöth, funktionell farmakologi på lista över världens mest citerade forskare

2017-11-17

Helgi Schiöth, professor i funktionell farmakologi vid Inst för neurovetenskap, är en av fem forskare från Uppsala universitet som finns med när Clarivate Analytics listar världens mest citerade forskare.

Vilka är vår tids bästa och mest inflytelserika forskare? Det är den fråga Clarivate Analytics vill svara på genom att analysera citeringsdata utifrån data från Web of Science. Forskares referenser till varandras arbete kan ge en fingervisning om vem som skriver de vetenskapliga artiklar som har störst betydelse och nytta. I analysen har man identifierat de forskare som under perioden 2005-2015 är bland de mest citerade (topp-1%) inom 21 breda vetenskapliga fält.

Svenska lärosäten har totalt 39 forskare med på listan. Av dessa är fem verksamma vid Uppsala universitet:

• Otto Cars, Institutionen för medicinska vetenskaper och ReACT
  • Anders Hagfeldt, Institutionen för kemi - Ångström, Fysikalisk kemi
  • Stefan James, Institutionen för medicinska vetenskaper och Uppsala kliniska forskningscentrum (UCR)
  • Helgi B Schioth, Institutionen för neurovetenskap – Funktionell farmakologi
  • Lars Wallentin, professor i kardiologi vid Uppsala kliniska forskningscentrum (UCR)

– Det är förstås mycket hedrande att hamna på listan, och roligt att se att den medicinska forskningen vid Uppsala universitet verkar framgångsrik i sammanhanget, säger Stefan James.

Totalt finns över 3 000 forskare i världen med på listan. Flest forskare på listan har USA, Storbritannien  och Kina.

Läs hela listan för 2017 på Clarivate Analytics webbsida

Anna Malmberg Läs hela artikeln på www.uu.se