Why use internal pages?

These pages exist to offer support and assistance to those working at the Department of Neuroscience.

Also, please read "frequently asked questions" to see who you can get help from for each type of problem.

Link to BMC's homepage with a lot of information about BMC and the activities that take place within it.

Janet Cunningham belönas för framgångsrik forskning av Läkaresällskapet

2017-08-30

Läkaresällskapet uppmärksammar och belönar god medicinsk forskning på olika sätt. Särskilt forskning av klinisk karaktär som är av mycket stor betydelse för utvecklingen inom hälso- och sjukvården.

– Ansökningarna håller mycket god kvalitet, säger Mats Ulfendahl, ordförande i Läkaresällskapets Forskningsdelegation. Vi stödjer framför allt forskare i början av deras karriär och forskning av klinisk relevans, eftersom den är av så stor betydelse för den långsiktiga utvecklingen av hälso- och sjukvården. Med Translationella priset uppmärksammar vi forskning av hög och mer omedelbar nytta för sjukvården, avslutar han.

Priset för bästa projektansökan, 100 000 kronor, går i år till Petter Brodin, läkare och forskarassistent på Science for Life Laboratory, Institutionen för medicin, Karolinska Institutet Solna, för projektet ”A systems biology approach to monitoring the immune system in patients undergoing allogeneic stem cell transplantation”. Translationella priset till docent Janet Cunningham, Allmänpsykiatri, Akademiska sjukhuset, Uppsala, för projektet ”Immunopsychiatry and the biology of severe mental illness”.

Klicka här för att läsa hela artikeln

Back to internal news