Why use internal pages?

These pages exist to offer support and assistance to those working at the Department of Neuroscience.

Also, please read "frequently asked questions" to see who you can get help from for each type of problem.

Link to BMC's homepage with a lot of information about BMC and the activities that take place within it.

Nio forskare vid Inst för neurovetenskap får forskningsanslag 2016 från Hjärnfonden

2016-06-10

Hjärnfonden stödjer kvalificerad forskning om hjärnan och övriga nervsystemet samt sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hela nervsystemet.

Vi har glädjen att meddela att följande forskare inom Institutionen för neurovetenskap har fått medel från Hjärnfonden:

Dan Larhammar, farmakologi, med projektet Genetisk variation i människans aptitreglerande receptor Y4 ” inom ätstörningar. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Christian Benedict, funktionell farmakologi, med projektet ”Hälsoeffekter av nattskiftarbete” inom sömn. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Jonathan Cedernaes, funktionell farmakologi, med projektet ”Molekylära vävnadsfaktorer för hjärnans hälsa efter sömnbrist hos människor” inom sömn. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Ted Ebendal, medicinsk utvecklingsbiologi, med projektet ”Terapeutiska antikroppar mot inflammation vid hjärnskada” inom CNS-skador. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Malin Lagerström, sensoriska kretsar inom genetisk utvecklingsbiologi, med projektet ”Studier av det neuronala nätverk som reglerar smärta och klåda” inom smärta. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Niklas Marklund, neurokirurgi, med projektet ”Långtidskonsekvenser efter traumatisk hjärnskada och hjärnskakningar inom idrott” inom CNS-skador. Klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Följande forskare får fortsatt anslag från Hjärnfonden:

Klas Kullander, Genetisk utvecklingsbiologi, klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Bryndis Birnir, Molekylär fysiologi och neurobiologi, klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Helgi Schiöth, Funktionell farmakologi, klicka här för att läsa mer på forskargruppens hemsida.

Hjärnfondens vetenskapliga nämnd har granskat totalt 256 ansökningar varav 78 forskningsprojekt har beviljats anslag.

Läs mer här på Hjärnfondens hemsida.

Back to internal news