Är du intresserad att vara med och pröva en mobilapplikation som handlar om posttraumatisk stress?

Under hösten 2015 bedriver vi en studie där vi prövar användbarhet och upplevd nytta av att använda en mobilapplikation som heter PTSD Coach. PTSD Coach ger information om reaktioner efter en traumatisk händelse samt råd och stöd kring hur man kan hantera svårigheter efter en sådan händelse.

Är du intresserad av att delta? Anmäl då intresse genom att uppge namn och telefonnummer i kontaktformuläret nedan så kommer du att bli kontaktad av en av våra medarbetare samt få mer information om vad deltagande innebär.

Anmälningsformulär för PTSD coach studie

Fyll i dina kontaktuppgifter.

När jag trycker på "Skicka in" nedan samtycker jag till att bli kontaktad.

captcha

* = Obligatoriska fält

Aktuella händelser

"Psykologisk första hjälp", en handbok för stödpersoner utgiven av KcKP i samarbete med Världshälsoorganisationen WHO. Klicka här för att läsa som pdf eller beställ som tryck, via mailadress cecilia.yates@neuro.uu.se

Du som söker information om psykosociala aspekter av allvarliga händelser hittar information till både drabbade och personal på vår webbsida. Se längre ned i spalten eller under råd och behandling i vänsterspalten. Vi förmedlar kunskap till organisationer, allmänhet och media. Har du ytterligare frågor, kontakta oss per mail eller telefon.

Klicka här för att läsa artikeln om hur du pratar med ditt barn om döden "Prästen och psykologen – så pratar du med ditt barn om döden". Kerstin Bergh Johannesson, psykolog och forskare vid Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri och prästen Olof Roos blir intervjuade av Östersundsposten. 

Kontakt

Postadress:

Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri
Akademiska sjukhuset
Ing 10, vån 3
751 85  Uppsala

Besöksadress:

Akademiska sjukhuset
Ing 10, vån 3
Telefon: 018-611 88 16 (tisdagar till administratör)
E-post: katastrofpsykiatri@neuro.uu.se

Krishantering och krisstöd

Information att läsa om krishantering:

Tips till drabbade - bemästring av allvarliga händelser

Modernt krisstöd

Krisstöd vid allvarlig händelse

Klicka här för att hitta mer information eller kontakta oss gärna på Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri, KcKP.

PTSD Coach

PTSD Coach är en smartphone-applikation som innehåller information om posttraumatiska stressreaktioner, stöd för symptomhantering samt information om vart man kan vända sig för hjälp med sina besvär.

Vill du veta mer och delta i en studie, klicka här.