Kungl. Vetenskaps-Societetens Thuréuspris till Pernilla Åsenlöf, prof i fysioterapi vid institutionen för neurovetenskaper, Uppsala universitet

2017-08-29

Kungl. Vetenskaps-Societeten delar idag vid en ceremoni i Museum Gustavianum ut Thuréuspriset med en prissumma på 100.000 kr. Priset går till professor Pernilla Åsenlöf vid institutionen för neurovetenskaper, Uppsala universitet.

Motiveringen är följande:

​

Professor Pernilla Åsenlöf, professor i fysioterapi tilldelas Thureuspriset för sina studier av hur beteendemedicinska strategier kan integreras med sjukgymnastiska åtgärder

Thuréuspriserna har sitt ursprung i en donation av framlidna läkaren och Uppsalastudenten Sven Thuréus, genom bildandet av Lilly och Sven Thuréus fond för Natur och Kultur.

Kungl. Vetenskaps-Societeten i Uppsala grundades 1710 och är Sverige äldsta vetenskapliga akademi. Det är en fortfarande mycket aktiv och engagerad akademi, som bland annat stödjer svensk forskning av högsta kvalitet genom att dela ut priser och belöningar till förtjänta forskare.

Uppsala 2017-08-29

Hans Ellegren