Varför interna sidor?

Dessa sidor finns som stöd och hjälp för dig som arbetar vid Institutionen för neurovetenskap.

Läs också "Vanliga frågor" för att se vem du kan få hjälp av i olika ärenden.

Länk till BMCs hemsida med mycket information om huset och verksamheten

Region Uppsala delar ut forskningspriser

2017-06-28

Mia Ramklint, universitetslektor vid Inst för neurovetenskap och överläkare i psykiatri, får forskningspris av Region Uppsala.

Regionstyrelsen har utsett pristagarna av Region Uppsalas forskningspris 2016.

Fyra priser om vardera 10 000 kronor vardera delas ut för patientnära forskning som har bidragit till betydelsefulla förbättringar i hälso- och sjukvården.

Region Uppsalas forskningspris 2016 tilldelas:

Gunilla Enblad, professor och överläkare i onkologi, får priset för sin forskning om lymfom. Hon har på ett utomordentligt sätt kunnat omsätta preklinisk forskning till kliniska studier där resultaten därefter kunnat ligga till grund för kliniska tillämpningar.

Bertil Lindahl, professor och överläkare inom kardiologi, får priset för sin forskning rörande biomarkörer för diagnostik och prognos av akut hjärtinfarkt och andra akuta och kroniska hjärtsjukdomar.

Mia Ramklint, universitetslektor och överläkare i psykiatri, får priset för sin forskning om bristande känsloreglering och dålig impulskontroll hos patienter inom psykiatrin samt i vilken mån olika livshändelser påverkar symtomutveckling.

Inger Sundström Poromaa, professor och överläkare inom gynekologi och obstetrik, får priset för sin forskning inom kvinnors psykiska hälsa och sambandet med könshormoner.