Varför interna sidor?

Dessa sidor finns som stöd och hjälp för dig som arbetar vid Institutionen för neurovetenskap.

Läs också "Vanliga frågor" för att se vem du kan få hjälp av i olika ärenden.

Länk till BMCs hemsida med mycket information om huset och verksamheten

Friskvårdsbidrag 2014

2014-12-04

Påminnelse för alla som är anställda och som vill lämna in kvitto för att få friskvårdsbidrag 2014. Löneenheten på personalavdelningen på Uppsala universitet ska ha blanketten med kvitto senast 10 december vilket innebär att sista dagen att lämna in kvitto till administrationen på neurovetenskap är nu på fredag 5 december 2014 för att vi ska hinna hanera blankett och kvitton och skicka in dem till löneenheten. Se mer information på hemsidan eller i mejlet nedan.

For those who are employed and want to submit receipts for “friskvårdsbidrag” for 2014 please give the receipt to the administration at the Department no later than this Friday, December 5 because the payroll department needs the receipt no later than December 10. The receipts can´t be older than 12 month.

Please come and ask Cecilia Edling if there is any questions about “friskvårdsbidrag”.

Friskvårdsbidrag

•Du kan sammanlagt få bidrag upp till 2 000 kr/ kalenderår. Är du anställd del av året får du ersättning med 1/12 per påbörjad anställningsmånad.

•Exempel på enklare slag av motion som kan ge bidrag är gymnastik, styrketräning, spinning, bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash, lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy. Även andra aktiviteter av liknande slag, t ex motionsdans som bugg, folkdans, squaredance och jazzdans kan godtas. Tai chi och quigong räknas också hit.

•Du kan även få ersättning för behandlingar som kroppsmassage, zonterapi, akupressur och floating rest.

Friskvårdsbidraget ges inte för:

•träning med personlig tränare,

•sporter som ej innebär fysisk motion som t ex pistolskytte, agility, bridge mm,

•motion som kräver dyrare redskap eller kringutrustning som t ex segling, ridning, golf och utförsåkning

•startavgifter i motions-/tävlingslopp

•medlemsavgifter

•behandling av leg. sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor eller behandlingar i rehabiliteringsplan.

•inköp av utrustning som löparskor, yogamattor, träningskläder mm.

Redovisning av utgifter för friskvård

För att få ersättning för dina utlägg måste ett originalkvitto bifogas blanketten Friskvårdsersättning. Blanketten lämnas till din personaladministratör  och ska vara löneenheten tillhanda  senast 10 december det år som du söker bidrag - och kvittot får inte vara äldre än 12 månader. Dina kvitton på mindre belopp samlar du företrädesvis ihop vid ett par tillfällen per år.