Aktuella avhandlingar

Kenney Roodakker, neurologi, 30 november 2018, kl 13.00

Cathrine Axfors, psykiatri, 14 december 2018 kl 13.00

Vill du forska hos oss?

Våra forskargrupper söker kontinuerligt efter samarbetspartners, post doktorer, doktorander samt examensarbetare. När det gäller examensarbetare har vi flera olika projekt som kan skräddarsys till Dina intressen. Läs mer om våra forskargrupper och kontakta berörd forskargruppsledare.

Läs mer om vår rekrytering här.

Krishantering och krisstöd

Information att läsa om krishantering:

Tips till drabbade - bemästring av allvarliga händelser

Modernt krisstöd

Krisstöd vid allvarlig händelse

Klicka här för att hitta mer information eller kontakta oss gärna på Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri, KcKP.

Publikationer

Läs om institutionens senaste publikationer

Gerd Holmström vid Inst för neurovetenskap får pris för patientnära forskning

2018-05-30

Regionstyrelsen delar årligen ut forskningspris för patientnära forskning. Tre priser á 10 000 kronor delas ut för insatser inom klinisk forskning som bidragit till betydelsefulla förbättringar i hälso- och sjukvården. I veckan utsågs pristagarna för 2017 forskningspris. En av dom är glädjande Gerd Holmström, professor och barnögonläkare i oftalmiatrik, som får priset för sin forskning som är inriktad på syn- och ögonfunktion hos för tidigt födda barn.

Övriga pristagare är:

Irina Alafuzoff, professor och överläkare i neuropatologi, får priset för sin forskning om hjärnans degenerativa förändringar som ses vid åldrandet och som  associeras med demenssjukdomar.

Martin Björck, professor och överläkare i kärlkirurgi, får priset för sin forskning som har varit viktig för den kliniska hanteringen av kärlkirurgiska patienter, i synnerhet de med pulsåderbråck.

Regionstyrelsen instiftade forskningspriset 2009.