Aktuella avhandlingar

Kateryna Shebanits, farmakologi, 18 sep 2018, kl 9.15

Carl Johan Molin, klinisk neurofysiologi, 21 sep 2018, kl 13.00

Hao Cao, Funktionell farmakologi, 21 sep 2018, kl 13.00

Vill du forska hos oss?

Våra forskargrupper söker kontinuerligt efter samarbetspartners, post doktorer, doktorander samt examensarbetare. När det gäller examensarbetare har vi flera olika projekt som kan skräddarsys till Dina intressen. Läs mer om våra forskargrupper och kontakta berörd forskargruppsledare.

Läs mer om vår rekrytering här.

Krishantering och krisstöd

Information att läsa om krishantering:

Tips till drabbade - bemästring av allvarliga händelser

Modernt krisstöd

Krisstöd vid allvarlig händelse

Klicka här för att hitta mer information eller kontakta oss gärna på Kunskapscentrum för katastrofpsykiatri, KcKP.

Publikationer

Läs om institutionens senaste publikationer

Använd och tipsa om tRAppen – webbtjänst som hjälper personer med reumatiska sjukdomar till vardagsmotion

2016-03-30

tRAppen är en mobilanpassad webbtjänst utvecklad för att hjälpa personer med reumatiska sjukdomar att upprätthålla regelbunden motion och träning. Tjänsten är framtagen tillsammans med personer som har ledgångsreumatism, fysioterapeuter och systemutvecklare, och lanserades i mars 2016.

Läs mer om tRAppen på hemsidan: ki.se/nvs/trappen

Behöver du lite uppmuntran, inspiration och stöd för att hålla igång? Var du fysiskt aktiv och tränade innan du blev sjuk, eller har du gått hos en fysioterapeut och har ett träningsprogram som du nu ska fortsätta med på egen hand? Då kan tRAppen vara något för dig!

– tRAppen har upplevts som ett fantastiskt verktyg för att inspirera till fysisk aktivitet i vardagen av de deltagare som testade tjänsten. Den ger möjlighet till motion och träning utifrån var och ens egna förutsättningar och ger gemenskap och stöd från gruppen. Internet ger mycket goda möjligheter för oss att skapa och tillhandahålla tjänster som kan integreras och användas i människors vardag, vilket jag tror är viktigt för att just ge stöd till mera långsiktiga livsstilsförändringar, så som till exempel att vara mer fysiskt aktiv, säger Åsa Revenäs, fysioterapeut, Med dr vid Karolinska Institutet, sektionen för fysioterapi och en av de ansvariga för tRAppen.

Flera perspektiv i skapandeprocessen

Tjänsten är utvecklad inom ett forskningsprojekt vid Karolinska Institutet och Uppsala universitet i samarbete med Reumatikerförbundet och företaget We+. Samskapandet av tjänsten är också ämne för Åsa Revenäs avhandling som du kan läsa mer om här.

tRAppen erbjuds kostnadsfritt till alla personer med inflammatorisk reumatisk sjukdom (t.ex. RA, psoriasisartrit, AS, myosit) i Sverige, och kan enkelt användas på alla typer av smarta mobiler, läsplattor och datorer. Läs mer om hur du går tillväga på tRAppens hemsida.

Information för vårdpersonal

Självklart går det även bra för dig som vårdpersonal att tipsa dina patienter om tRAppen!
Du hittar mer information om hur du då kan gå tillväga här: ki.se/nvs/information-for-vardgivare-om-trappen

En affisch att skriva ut och sätta upp i till exempel personalrum och väntrum finns att ladda ner här.

Informationen finns att läsa på KIs hemsida, klicka här