Lyssna på sömnforskning med Christian Benedict i Forskarpodden

2016-03-16

I Forskarpodden vid Uppsala universitet lyssnar du på samtal om aktuell, spännande och angelägen forskning. Niklas Norén och Jonas Löfvenberg möter forskare vid Uppsala universitet och pratar om vad de gör på jobbet. Idag berättar Christian Benedict, forskare inom Funktionell farmakologi på Inst för neurovetenskap om sömnforskning.

Människan sover en tredjedel av sitt liv och varför vi gör det kan kännas helt självklart. Men vad sömnen, eller bristen på den, gör med oss är till stor del outforskat. Sömnforskaren Christian Benedict, vid institutionen för neurovetenskap, är svaren på spåren. I det här avsnittet berättar han om hur sömnbrist tär på både hjärnan och kroppen på sätt som kommer få dig att värna nattsömn mer än någonsin.

Klicka på länken här för att lyssna på avsnitt 11 med Christian Benedict.

Klicka här för att läsa mer information om Christian Benedict och hans forskning på hans hemsida.